Ticket to Ride är ett spel som har blivit mycket framgångsrikt i genren sällskapsspel och det märker man inte minst på alla de expansioner med nya regler som har släppts till Ticket to Ride under de senaste åren. I Ticket to Ride som är ett spel för mellan två och fem spelare så bygger man ju olika tågrutter mellan olika städer för att uppnå och uppfylla de uppdrag som man drar i ett slags lotteriliknande moment när man drar olika uppdragskort.

De längre rutterna är svårare att klara av men ger å andra sidan betydligt mera poäng om man faktiskt skulle lyckas, men risken blir större. Man drar tre uppdragskort och behöver behålla minst ett av korten så man kan välja ett av de tre kort som man tycker verkar enklast att lyckas med, eller också väljer man två eller alla tre, men att plocka på sig för många uppdragskort är dumt.

Lyckas man inte med sitt uppdrag så får man nämligen minuspoäng istället för pluspoäng för den uppdragsrutt som man skulle slutföra. Därför kan det ibland vara taktiskt att plocka det kort med minst poäng för att minimera antalet minuspoäng om man tänker sig att chansen att lyckas med något av uppdragen är liten oavsett vilket av de tre man väljer.

Väljer man istället en lång rutt så tar man en större risk men så blir ju också belöningen betydligt mer generös och stor om man faktiskt lyckas. Det gäller att hålla koll på vilka kort man har och var någonstans som motspelarna är aktiva och vart de kan vara på väg med sina tågrutts-byggen för att välja rätt uppdrag. Det gäller ju att välja de uppdrag som man faktiskt också har en realistisk chans och möjlighet att klara av och det kan lätt bli trångt på kartan, särskilt om man spelar fem spelare samtidigt.

Expansioner finns även för bl.a. Frankrike, Nordic Countries och Nederländerna.